Pressrelease: Återbrukad byggnad vinner i Vallastaden

PRESSRELEASE 20210927

Kontur arkitektkontor vinner tillsammans med Mård Lind Förvaltning markanvisningstävling i nästa etapp av Vallastaden, sydväst om Linköpings centrum. Byggnaden bygger vidare på Vallastadens småskaliga och livfulla arkitektur och sätter en ny standard för återbruk och social hållbarhet.

Linköpings kommun har beslutat att utse Konturs tävlingsbidrag till vinnare i markanvisningstävlingen Vallastaden 2021, lott 9C. Den kompakta byggnaden rymmer ett tiotal lägenheter med unika funktioner och oväntade lösningar.

”Vallastadens tydliga vision har varit en naturlig och viktig utgångspunkt för gestaltningen. De arkitektoniska element som är karaktäristiska för området såsom volym, takutformning, fönstersättning och materialitet har transformerats och vidareutvecklats i utformningen av vår byggnad.” säger Tomas Fälth, arkitekt på Kontur. Kollegan Fredrik Joråd fyller i: ”Återbrukat tegel, hiss direkt in i lägenheterna, ateljé och växthus på taket, hobbyrum och lekstuga under en soltrappa och en liten men ombonad innergård är kvaliteter som utmärker förslaget.”.

Projektet rymmer 12 lägenheter mellan 1-3 rum och kök samt ett gemensamt växthus/ateljé under ett stort glastak.

För mer information se: Vallastaden

Arkitekt: Kontur arkitektkontor
Byggherre: Mård Lind Förvaltning
Upplåtelseform: Hyresrätter
Bruttoarea: 1 100 m2
Antal lägenheter: 12 st