Gammelmoran 2

2024-03-27

Mark- och Miljööverdomstolen har i en dom fastställt bygglovet för flerbostadshuset på Lidingö efter en lång process med flera överklaganden. Vi ser nu mycket fram mot fortsättningen och byggstarten.

Sandtorp

2024-03-14

Snart dags för inflyttning och vi blev inbjudna till att fira detta med alla byggarbetare på plats.

God jul

2023-12-21

God jul och gott nytt år! I år väljer vi att skänka ett bidrag till Operation Smile och deras viktiga arbete.

Vi hyr ut arbetsplatser

Vi hyr ut några arbetsplatser i vår lokal med utsikt över Järntorget. Mejla kontor@kontur.se för mer info.

Triewaldsgränd 1

God jul

2022-12-22

God jul och gott nytt år! I år stödjer vi Världsnaturfonden WWFs viktiga miljö-och naturvårdsarbete, såväl här i Sverige som i andra delar av världen.

Pressrelease: Återbrukad byggnad vinner i Vallastaden

Hem&Hyra: Nybygget som ska pressa ned hyrorna

Pressrelease: Industrihistoriskt inspirerade bostäder vinner i Norrköping

God jul och gott nytt år

2020-12-21

Vi önskar alla en god jul och ett gott nytt år. I år väljer vi att skänka ett bidrag till Bris och deras viktiga arbete.

Pressrelease: Dubbel fyrklöver vinner i Jönköping

God jul och gott nytt år

2019-12-20

2019 har varit ett händelserikt år med många intressanta projekt och många fina samarbeten. Ett exempel är JV100 i Järfälla, som illustreras i bilden nedanför. Över 400 lägenheter, kontor och skola bildar ett nytt kvarter, centralt i Jakobsberg. Nu ser vi fram mot att vara lediga en liten stund innan vi åter tar tag i våra projekt under 2020. Följ oss gärna på instagram där vi delar med oss av bilder från pågående byggen, skisser och aktuella händelser. I år stödjer vi Världsnaturfonden WWFs viktiga miljö-och naturvårdsarbete, såväl här i Sverige som i andra delar av världen.

Swedish Architects Declare Climate & Biodiversity Emergency

Pressrelease: Nytt centralt landmärke i Jakobsberg

Inflyttat i Nybergstorg

20190901

Hyresgästerna har nu flyttat in i våra sju flerbostadshus i Jakobsberg. I det fristående mörkgröna huset finns kollektivboende, ”co-living”, där flera hyresgäster delar kök och vardagsrum. Stena Fastigheter är fastighetsägare och Tornstaden har byggt.

God jul och gott nytt år

20181219

God Jul och Gott Nytt År önskar vi er alla från oss alla.

2018 har varit ett väldigt händelserikt år med många intressanta projekt och många fina samarbeten. Nu ser vi fram mot att vara lediga en liten stund innan vi åter tar tag i våra projekt under 2019. Följ oss gärna på instagram där vi delar med oss av bilder från pågående byggen, skisser och aktuella händelser.

Planbesked för nytt bostadskvarter i Täby

20181105

Täby kommun har nu lämnat positivt planbesked för vårt projekt i Näsbypark där vi för Profi ritar 300 nya lägenheter och en idrottshall.

Ny medarbetare

20180905

Nu hälsar vi Amanda välkommen till oss. Amanda är arkitekt med examen från Lund.

Halvvägs mot toppen

20171114

Bygget av Nybergstorg pågår för fullt. Stommen är sandwichelement av betong.

Ny medarbetare

20171013

Nu hälsar vi Anna välkommen till oss. Anna är arkitekt med examen från Chalmers i Göteborg.

Byggstart för Nybergstorg

20171012

Nu har de sju flerbostadshusen vi ritat för Stena börjat byggas. Bottenplattan är nu gjuten och monteringen av väggelementen till det första huset sätter igång under nästa vecka. Sammanlagt handlar det om 151 lägenheter där de nya byggnaderna tillsammans med de befintliga bildar ett nytt kvarter i nära anslutning till Jakobsbergs centrum. Första inflyttning blir hösten 2018.

Nya medarbetare

20170908

Vi blir fler och kontoret har nu fyra nya medarbetare: Calle, Agnes, Josefin och Björn.

Jobba hos oss

20170523

Nu söker vi arkitekter till vårt team.

I första hand är vi ute efter en driven och ambitiös handläggande arkitekt men har även plats för en nyligen utexaminerad arkitekt gärna med specialistkompetens, helst avseende visualisering eller hållbart byggande. Du ska ha mycket god gestaltningsförmåga, vara analytisk och noggrann, duktig att kommunicera i både ord och bild och gilla att jobba i team. Vi har högt i tak och det finns stora möjligheter att självständigt handlägga uppgifter.

Skicka din ansökan med CV och portfolio till jobba@kontur.se snarast. Vi kommer att kalla till intervju löpande under sommaren 2017.

Vi anställer

20170126

Nu söker vi två arkitekter och en byggnadsingenjör till vårt team.

Arkitekter: I första hand är vi ute efter drivna och ambitiösa handläggande arkitekter med minst fem års arbetslivserfarenhet men vi kan även tänka oss en arkitekt med specialistkompetens, helst avseende visualisering eller hållbart byggande. Du ska ha mycket god gestaltningsförmåga, vara analytisk och noggrann, duktig att kommunicera i både ord och bild och gilla att jobba i team. Vi har högt i tak och det finns stora möjligheter att självständigt handlägga uppgifter.

Byggnadsingenjör: Du ska har hög byggnadsteknisk kompetens, kunna utföra arbetet både självständigt och i team. Flera års erfarenhet från arkitektkontor är meriterande. Du ska kunna handlägga projekt i produktionsskede med fokus på detaljer, uppställningar, förteckningar mm.

Skicka din ansökan med CV och portfolio till jobba@kontur.se snarast. Vi kommer att kalla till intervju löpande under våren 2017.

God Jul

Vi söker praktikanter

Vi söker kontinuerligt arkitektstuderande som vill praktisera hos oss. I första hand är vi ute efter dig som studerat minst 3 år och är duktig på SketchUp och/eller Revit.

Du ska ha mycket god gestaltningsförmåga, vara analytisk och noggrann, duktig att kommunicera i både ord och bild och gilla att jobba i team. Vi har högt i tak och det finns stora möjligheter att självständigt utföra uppgifter. Vi ser gärna en praktik över ett helt år men är även öppna för ett halvår.

Skicka din ansökan med CV och portfolio till jobba@kontur.se snarast. Vi kommer att kalla till intervju löpande.

Hagatornen i media

Mitt i uppmärksammar Hagatornen i en artikel. Läs den här.

Volund 5

Nyhetsbrev 09 / 2016

Läs gärna vårt senaste nyhetsbrev. Om du vill prenumerera på kommande utskick kan du göra det här.

Kvarnbacken

I anslutning till Jakobsbergs centrum utvecklar vi nu Profis fastighet med ett varierat innehåll av bostäder, handel och kontor mm.Kvarnbacken

Aktuellt